Yritys > Tiedotteet

Tiedotteet


11.12.2013 :: Isojoen Sahan tasaamon uudistamisen toteuttaa Kit-Sell Oy


Isojoen Sahan tasaamo modernisoidaan. Kit-Sell Oy toimittaa uudet purkulaiteet kuivan sahatavaran käsittelyyn. Toimitus kattaa uuden purku- ja apuhissin sekä kokooja- ja purkukuljettimen muutokset lisärakenteineen. Investoinnilla saavutetaan tehokkaampi ja tasaisempi sahatavaran kappalevirta. Asennustyöt toteutetaan viikolla 10.


9.9.2013 :: Karita Villamo 14.10.2013 alkaen vientisihteerinä


Isojoen Sahan vienti/myyntiassistentin tehtävään on 14.10. 2013 alkaen nimitetty yo-merkonomi Karita Villamo, 23, Isojoelta vastuualueenaan Manner-Euroopan toimitukset. Karita on aikaisemmin työskennellyt Isojoen Konehalli Oy:ssä.


26.8.2013 :: Sahatukilla hyvä kysyntä - Isojoella sahaus täydessä tuotannossa


Nyt on hyvä aika tehdä puukaupat – pelloilta korjattu sato alkaa olla laarissa ja suurimmassa osassa Pohjanmaata sekä Satakuntaa viljelykausi onkin ollut hyvä. Päättyneen kesän ja alkusyksyn aurinkoiset ja kuivat kelit ovat myös puukaupan kannalta suotuisat, leimikoilla puunkorjuu sujuu hyvin. Puun hintataso on pysynyt tasaisena ja kannustaa metsänomistajia kaupantekoon.

Isojoen Sahalla tuotettiin sahatavaraa reilut 110 000 m3 vuonna 2012. Kuluvan vuoden 2013 sahatavaran tuotanto tulee olemaan n. 120 000 m3 kuutiota, tämä tarkoittaa noin 280 000 m3 tukin tarvetta vuositasolla. Uskomme, että puukauppa käykin vilkkaana myös loppuvuodesta ja myymällä puusi paikalliselle toimijalle, varmistetaan kantorahojen tuloutuminen oman alueemme elinkeinoelämään.

Sahatukilla onkin hyvä kysyntä syksyn ja talven aikana. Ostamme mänty ja kuusitukkia sekä pysty- että hankintakaupalla. Käyttämästämme tukkimäärästä lähes puolet on pikkutukkia, pituudesta 28 dm alkaen. Pikkutukin hyödyntäminen sahauksessa on myös metsänomistajan etu; kuitupuun hinta on aina alhaisempi kuin tukin hinta.

Ota yhteyttä oman alueesi ostomiehiin ja pyydä tarjous. Tehdään reilut puukaupat!


18.06.2013 REKRY: vienti / myyntiassistentti


Isojoen Saha Oy on Länsi-Suomessa toimiva pohjalainen perheyritys, joka yhdistää puun sahauksessa vankan kokemuksen ja uusimman osaamisen. Yrityksemme on perustettu 1949, liikevaihtomme on noin 30 miljoonaa euroa, henkilöstömäärä 56. Noin 70% tuotannostamme myydään ulkomaille. Asiakkaitamme löytyy kahdestakymmenestä maasta, tärkeimmät markkina-alueemme ovat läntinen Eurooppa, Pohjois-Afrikka ja Aasian maat.

Haemme joukkoomme ammattitaitoista ja yhteistyökykyistä vienti / myyntiassistenttia.

Vientiassistentin tehtävässä vastaat itsenäisesti sahatavaran lähettämiseen liittyvistä tehtävistä kuten kuljetusjärjestelyistä, vientitullauksista, tilausten seurannasta, yhteydenpidosta asiakkaisiin sekä hoidat laskutusta ja kykenet hoitamaan myös muita yleisiä toimistotöitä.

Tehtävä on vanhempainvapaasijaisuus ja kestää mahdollisesti pidempäänkin.


Tehtävässä menestyäksesi

  • hallitset englannin kielen suullisen ja kirjallisen taidon, myös auttavatkin saksan ja ranskankielen taidot luetaan eduksi
  • osaat käyttää MS-officea sujuvasti ja sinulla on kokemusta jostain toiminnanohjausjärjestelmästä (käytössämme MEKA-järjestelmä)
  • olet oma-aloitteinen, yhteistyökykyinen ja joustava sekä kykenet itsenäiseen työskentelyyn
  • sinulla on soveltuva ammatillinen tutkinto ja kokemusta vastaavista työtehtävistä

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi 26.7.2013 mennessä osoitteella Isojoen Saha Oy/Maarit Hakamäki, Teollisuustie 8, 64900 Isojoki tai maaarit.hakamaki@isojoensaha.fi otsikolla ”vientiassistentti”.


30.11.2012 Teemu Latvajärvi nimitetty sahatavaran jälkikäsittelyn esimieheksi


Sahatavaran jälkikäsittelyn sekä laadunvalvonnan esimieheksi on marraskuusta 2012 alkaen nimitetty Teemu Latvajärvi, 29, Parkanosta. Hänen vastuulla on myös paketoinnin ja lähetysten suunnittelu, sekä tasaamon- ja kuivaamon työnjohto. 

Hän on aiemmin työskennellyt UPM Aureskosken jalostetehtaalla. 


20.11.2012 Esa Hakamäestä uusi Suomen Sahat ry:n puheenjohtaja


Suomen Sahat ry on itsenäisen sahateollisuuden etujärjestö, joka edustaa n. 40 eri puolilla maata toimivaa tuotantolaitosta. 

Suomen Sahat ry lehdistötiedote


17.6.2011 Sahansyötön uudistaminen


Kesän 2011 aikana Isojoen sahalla toteutettiin sen historian suurin yksittäinen investointi, sahansyötön uudistaminen. Uuden sahansyötön toiminta on täysin automatisoitu, alkaen siitä kun tukit nostetaan lajittelun jälkeen kuorellisena tukkipöydälle. Linjasto mittaa tukkirungon muodon, lenkouden, kartioikkuuden, kuorii puun ja syöttää tukin oikeassa asennossa valitulle sahalinjalle; pienpuut veistosahalinjalle ja isot tukit pelkkahakkuri-pyörösahalinjalle. Ja kaikki tämä tapahtuu yhden tukin osalta melkein silmänräpäyksessä, sahansyötön maksimikapasiteetti on 50 tukkia minuutissa.

Syöttölinjan laitteet toimitti kanadalainen Comact Inc., kuorimakoneen Valo Kone ja kuorenkäsittelyn toimitti Kit Sell. Koko linjan laiteasennuksista ja kokoonpanosta vastasi Foremeca Oy Kyösti Palosaaren johdolla, hän toimi myös projektin päällikkönä. Sähköistystyöt toteutti Sähkö Ojala Isojoelta ja rakennukset Isojoen Rakennus Oy. Parhaimmillaan sahan tontilla hääri yhtä aikaa lähes 70 rakentajaa, timpuria, sähkömiestä, hitsaria automaatio- ja laiteasentajaa.

Mäntyluoto

Laitteiden ja linjastojen toimitus Kanadasta Isojoelle oli melkoinen operaatio, erikoiskuljetuksista vastasi Kuljetusliike Väliviita Ky. Yhteensä 36 rekallista laitteita ja rautaa toimitettiin alkukesän aikana sahan tontille.


1.7.2011 Henkilökunnan hyvinvointia tukemassa


Isojoen Saha investoi työntekijöittensä hyvinvointiin.

Yrityksen pihassa oli vipinää kun 55 henkilöä vastaanotti työnantajaltaan polkupyörän. Toimitusjohtaja Esa Hakamäki kertoo, että saha haluaa ylläpitää henkilökuntansa hyvinvointia ja työkykyä. Jos ihminen on terve ja huolehtii kunnostaan, se näkyy sekä kotona että töissä. Hyväkuntoisena elämä on keskimääräistä terveellisempää. Kuntoilu on myös henkisen puolen ylläpitämistä. Pohdimme vaihtoehtoja, jotkut yritykset ovat kuulemma jakaneet matkalahjakortteja tai bonusta. Me päätimme ostaa polkupyöriä. Tämä on ajopeli, jonka lähes jokainen elämänsä jossakin vaiheessa omistaa ja sitä tarvitsee. Polkupyörällä on mukava ajella vaikkapa tutun luokse kahville. Työmatkatkin sillä onnistuvat. Ostimme nämä isojokilaisesta rautakaupasta, koska halusimme tukea paikallista yritystoimintaa, kertoo Hakamäki.


29.6.2011 Golf-päivä


Sahan metsäpäällikön Mikko Peltoniemen (hcp 9) johdolla toimiston väki pääsi tutustumaan golfin perusteisiin. Päivä oli lämmin, onnistunut ja antoisa, josta kiitos Botnia Golfin toiminnanjohtaja Joonas Niemiselle sekä Mikolle. Tuleva kesä näyttää ketä golfkärpänen pääsi puraisemaan.


Seuraavat 10  

Muut uutiset:

7.1.2013 Leimikon teon aika!

Isojoella on sahattu talven aikana tukkia hyvällä teholla huolimatta poikkeuksellisen sateisesta ja märästä viime vuoden loppupuoliskosta. Alkusyksystä sahatukin tarve oli kolmisenkymmentä tukkirekallista päivittäin, nyt sahaa ruokitaan noin 25 rekkakuorman tukeilla päivässä, sahatavaramarkkinoiden imukykyä mukaillen. 

Kuluvan talven hyvät pakkaskelit helpottavat talvileimikoiden puunkorjuuta. Kevään ostotarve painottuu tukkivaltaisten kelirikkokelpoisten leimikoiden hankintaan! Pieniläpimittaisella puulla sahamme vahvuudet korostuvat erityisesti; kuitutukin katkonnassa pienet läpimitat ja lyhyet katkontapituudet vähentävät massapuun määrää taaten hyvän kantorahatulon puunmyyjälle - näin myös harvennusleimikot kiinnostavat hankinnassa. Molemmat puulajit, mänty ja kuusi, ovat haluttuja.

Ota yhteyttä – meillä tehdään reilut kaupat!

Havimäki 2012

Isojoen Sahan puuhuollon uusin vahvistus hakkaa puuta Etelä-pohjanmaan alueella. Metsätyö P. Havimäki hankki tuliterän John Deere 1170E moton marraskuussa 2012.